Mülakattan kalanlar puanını 3 yıl koruyacak!

Mülakattan kalanlar puanını 3 yıl koruyacak!

İlk defa yönetici olarak başvuru yapacaklar için yeni yönetmelikte farklı detaylar açığa çıkıyor. Yöneticilikten ayrılıp yeniden görevlendirilecekler için mülakat detayı dikkat çekti. İşte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekler ile yeniden görevlendirilecekler için atama kılavuzu yenilendi.

Yöneticilikten ayrılmış olup yeniden görevlendirme kapsamında başvuruda bulunacak eğitimcinin daha önceden en az bir yıllık yöneticilik yapmış olması gerekiyor. Haklı bir gerekçe ile bir sebep sunarak görevinden ayrılanlar dışında görevden istifa edenlerin bir yıllık ceza süresini tamamlamış olması gerekiyor.

Yöneticilikten İstifa Edenler Dikkat!

Yöneticilikten istifa etmiş olanlar için en az 1 yıllık yöneticilik yapmış olması ve daha önce görev yapmış olduğu kadroya eş ya da daha alt bir kadro için başvuru yapılması gerekiyor.

Sınava girip mülakata katıldığı halde istediği yere yerleşemeyen idareci sınav puanını 3 yıl boyunca kullanabilecek. İsterse farklı bir ilde idareci olarak değerlendirebilecek. Böyle bir durumda olup 3 yıl geçerli olan sınav puanını kullanabilecek her idareci mülakat puanını sadece bulunduğu yıl içinde ve bulunduğu il için kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum