MEB’den sürpriz karar! 3 yıllık çalışma şartı aranmadan yer değişikliği yapacak!

MEB’den sürpriz karar! 3 yıllık çalışma şartı aranmadan yer değişikliği yapacak!
Milli Eğitim Bakanlığı iller arası yer değiştirme duyurusunu paylaştı. O duyuru metninde 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı haller tek tek paylaşıldı. Peki bu ayrıcalıktan kimler faydalanacak? İşte detaylar

Normal şartlarda 3+1 sistemini sağlıklı şekilde tamamlayan 3 yıllık sözleşmeli öğretmenlik sürecine atlatıp kadrolu öğretmenliğe geçenlerin başvuruda bulunabileceği iller arası yer değiştirme işlemleri için beklenen o gün geldi. Şartlar değişti.

3 yıllık çalışma süresinin aramayacağı haller belli oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bulunduğu eğitim kurumunda norm kadro fazlası olan öğretmenler görev yaptığı ilde alanında atanabileceği bir norm kadro bulunmuyorsa 3 yıl şartı aranmadan yer değişikliği talep edebilecek.

İşte 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı diğer haller:

  • Bakanlığa bağlı taşra teşkilatı kapsamında bulunan eğitim kurumlarda görev yapan öğretmenler

  • İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yaparken yöneticiliğe devam etmek istemeyenler

12 İl için Karar Çıktı!

3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı haller kapsamında olanlar 12 il içinden herhangi birini tercih edebilecek. 12 il için yer değiştirme başvuruları diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandıktan hemen sonra atama işleminden kalan boş yerler için değerlendirilebilir.