MEB’den mesleki çalışma haftası açıklaması! Haziran semineri online mı oldu?

MEB’den mesleki çalışma haftası açıklaması! Haziran semineri online mı oldu?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanan mesleki çalışma programının takvimi paylaşıldı. Bu takvimin paylaşılması ile birlikte bakanlıktan öğretmenlere bir kolaylık sağlandı. Mesleki çalışmanın olduğu hafta il dışında olanlar için sunulan bu kolaylığın ardından Haziran seminerleri online olabilir mi? sorusu gündeme geldi. İşte detaylar

MEB'in her yıl uyguladığı Haziran seminerleri için bu yıl takvim biraz farklı işlenecek. Mesleki çalışma takvimi kapsamında 20 - 21 Haziran ile 24 - 28 Haziran haftası öğretmenler için mesleki çalışma dönemi olarak kabul ediliyor. Diğer yıllardan farklı olarak il dışına çıkacak öğretmenlik için bakanlık farklı bir uygulama yapıyor.

Bu uygulama kapsamında öğretmen mesleki çalışma programına farklı bir ilde katılabilecek. Öğretmenlerin mesleki çalışma programı 7 gün boyunca devam edecek. Mesleki çalışma programı online mi oldu?

Bakanlık tarafından verilen il dışında çalışmalara katılma müjdesinin ardından akıllara seminer çalışmaları online olur mu? sorusu geldi.

Haziran Semineri Online mı Oldu?

Konu ile ilgili bakanlıktan gelen bilgiye göre 7 gün boyunca devam edecek mesleki çalışma programı yüz yüze gerçekleştirilecek. Sadece il dışında bulunan öğretmenlerin bulundukları illerde bulunan okullara giderek hizmeti alabilmesi fırsatı sunulacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü tamamlanıyor. Kurban bayramı ise 16 Haziran Pazar günü başlıyor. Mesleki çalışma programı ise bu takvim göz önüne alınarak 20 ve 21 Haziran ile 24 - 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 7 günlük mesleki çalışma programı kapsamında yeni müfredat incelemeleri yapılacak.