MEB soruları yeniledi! Liseye geçişte destek olacak örnek LGS soruları

MEB soruları yeniledi! Liseye geçişte destek olacak örnek LGS soruları

2 Haziran Pazar günü LGS sınavına girecek olan öğrenciler için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı bugün paylaştığı yeni yazı ile öğrencilerin çalışmalarını destekleyecek bir adım daha attı. LGS merkezi sınava yönelik paylaşılan yeni örnek soru ve çözümlü videolara nasıl erişim sağlanır? İşte detaylar…

2023-2024 eğitim öğretim yılının bitmesine çok az bir süre kaldı. 2 Haziran tarihinde gerçekleşecek LGS sınavı ile üniversite hayatına yeni bir kapı aralayacak öğrenciler kaliteli bir liseye yerleşebilmek için ter dökecek. Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarından 10’ar adet soru gelecek. Din Kültürü, İngilizce ve İnkılap Tarihi alanlarında ise 5'er adet soru gelecek. 81 ilde milyonlarca öğrenci aynı gün, aynı saatte 45 sorudan oluşan LGS sınavını çözecek.

Liseye geçişte öğrencilerin istedikleri puana sahip olabilmesi için girecekleri LGS sınavında destek olacak yeni sorular Bakanlık tarafından paylaşıldı. Öğrencilerin daha farklı soru tipleri ile karşılaşmasını sağlayacak yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayınlandı.

meb-sorulari-yeniledi-liseye-geciste-destek-olacak-ornek-lgs-sorulari.png

2024 LGS Örnek Soru ve Çözüm Videoları!

Sınıf düzeyi dikkate alınarak, okullarda okutulan ders kitaplarından yararlanıp hazırlanmış örnek sorular öğrencilerin erişimine açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan örnek sorulara meb.gov.tr adresinden erişilebilir. Soruların cevapları ise Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi YouTube hesabı üzerinden takip edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum