MEB Son Dakika! Mağduriyet giderildi! 31 Aralık 2024’e çekildi!

MEB Son Dakika! Mağduriyet giderildi! 31 Aralık 2024’e çekildi!
İller arası yer değişikliği işlemleri tamamlandı. Sırada atama aşaması bulunuyor. İlişik kesme başvuru ve atama takvimi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Çalışma süresi 31 Aralık 2024 oldu. İşte detaylar

İller arası yer değişikliğinde başvurusunda bulunacak kadrolu öğretmenler için resmi gazete kararı yenilenmiş hükümleri ile birlikte paylaşıldı. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunacakların başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

İller arası yer değişikliği işlemlerini kimler yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?

Başvurulacak adayın adaylarının kaldırılmış olması, 31 Aralık 2024 itibarıyla bulunduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması, 652 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 3 yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bir yıllık çalışma süresini tamamlaması yetecek.

Bakanlık tarafından paylaşılan atama takvimine göre 3 Haziran tarihinde başlayan başvurular 7 Haziran tarihinde sona erdi. Atama sonuçları 11 Haziran tarihinde ilan edilecek. öğretmenler 14 Haziran tarihi itibariyle ilişik kesme başvurusunda bulunabilecek.

31 Aralık detayı neydi?

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 7433 sayılı kanun ile öğretmen kadrosuna atananların il dışı tayine başvurabilmesi için 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması gerekiyor.

31 Aralık 2024 tarih itibariyle bulunduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması gerekiyor. 652 sayılı hüküm kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 3 yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar için 1. ve 2. maddeye ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması gerekiyor.