MEB Ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav notu karneye yansıyacak mı?

MEB Ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav notu karneye yansıyacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul ve liseler için düzenlenen ortak sınavların sonuçları merak ediliyor. 6. ve 9. sınıflar için 26 ve 27 Mart tarihlerinde uygulanan ve sorunsuz şekilde tamamlanan ortak yazılı sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak yazılı sınavlar bu yıl ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı soru tarzı şeklinde uygulandı. Öğrencilerin alışık olmadığı bu yeni sistem sonuçta başarılı oldu mu? Öğrenciler, öğretmenler ve veliler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra yapılacak analizlerle bu yeni dönemde öğrencilerin başarısı ölçülecek.

Sınav Sonucu Karne Notunu Etkileyecek mi?

Test mantığından uzaklaşarak öğrencinin kendini yazılı dille ifade edebildiği geleneksel kısa cevaplı soru sistemine geçiş yapılan bu dönemde merak edilen bir başka konu ise alınacak notların karne geçerliliğiydi. Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuzda yer verilen bilgiye göre ortak yazılı sınavlardan elde edilecek puanlar karne notunu etkileyecek.

meb-ortak-yazili-sinav-sonuclari-aciklandi-mi-sinav-notu-karneye-yansiyacak-mi.png

MEB Ortak Yazılı Sınav Sonuç Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak yazılı sınav sonuçları henüz belli değil. Puanlama işlemleri 15 ve 19 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Puanlama işlemi tamamlandıktan sonra sonuçlar e-okul üzerinden öğrencilerin erişimine açık hale getirilecek. Bakanlık konuyla ilgili paylaştığı o özel mesajda ortak yazılı sınavlar için geliştirilmiş bir yazılım olduğunu ve ülke genelinde 4 bini aşkın öğretmenin bu yazılımı kullanarak dijital ortamda çalışmalara katıldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum