MEB açıkladı! Örgün eğitimine son verenler için kritik güne “52 gün” kaldı!

MEB açıkladı! Örgün eğitimine son verenler için kritik güne “52 gün” kaldı!
MEB 2024 yılı sınav takvimine göre örgün eğitim sürecini sonlandıran o öğrenciler bu yıl Temmuz ayında son sınavlarını verecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılında o öğrencileri bekleyen işte kritik gün

2023-2024 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları için çalışmalar devam ediyor. Lise mezunu olmak isteyen adaylar eğitimlerini açık lise üzerinden sürdürüyor. Örgün eğitimi sona erdiği için açık öğretim lisesi ile eğitimine devam edenler AÖL 3. dönem sınavı ne zaman yapılacak? merak ediyor.

MEB tarafından paylaşılan sınav takvimine göre Bakanlık tarafından belirlenen AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu. Bu yıl açık öğretim lisesi 3. dönem sınavına girecek öğrenciler 20 ve 21 Temmuz tarihinde düzenlenecek sınava katılım sağlayabilecek.

Onlar AÖL 3.Dönem Sınavlarına Katılamayacak!

Sınav başvurusunda bulunanlar kaydı silik, donuk olan öğrenciler yenileme işleminin ardından sınava katılım sağlayabilecek. Açık lise kaydı dondurulmuş veya silinmiş halde olanlar kayıt yenileme işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapamadıysa AÖL 3. dönem sınavlarına katılamayacak.

Lise mezunu olmak isteyenlerin bu yıl 3. dönem sınavlarına katılması için tam 52 gün kaldı. Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri devam ediyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan kayıt yenileme işlemi takvimi 2024 yılında 16 Mayıs tarihinde sona erdi. Açık Öğretim Lisesi'nde okuyanlar için kayıt yenileme işlemleri bu yıl 19 Nisan tarihinde başlamış ve 16 Mayıs tarihi mesai bitimine kadar sürmüştü.

.