Liselerde değişim başladı! 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlığı yüzde 35,21 azaldı!

Liselerde değişim başladı! 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlığı yüzde 35,21 azaldı!

Bu yıl YKS sınavına girecek 12. sınıf öğrencileri devamsızlık affı gelir mi? Son anda bir değişiklik yapılır mı? merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu konuyla ilgili ne söylüyor? Yaptığı son açıklama ve ocak ayından beri bu konuda takındığı tavra dair işte tüm detaylar…

Yeni müfredat çalışmalarının gündemde olduğu bir süreçte üniversite sınavına girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konu devamsızlık affıydı. Sınava çalışabilmek için devamsızlık konusunda tolerans bekleyen öğrenciler bir yanda Bakan Tekin’in yapmış olduğu açıklamalar öte yanda “ortak bir yol bulunur mu?” henüz bilinmiyor.

Ancak Bakan Tekin konuya pekte sıcak bakmıyor gibi gözüküyor. “Okula devam konusunda ısrarlıyız. Bu konuda kararlıyız ve taviz vermeyeceğiz” diyerek net duruşunu belirten Tekin, sorun olmak değil çözüm bulmak yönünde hareket ettiğini söyleyerek öğrencilere seslendi:

“Müsterih olunuz. Sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı'nın kazanımları dışında farklı bir kaynaktan sorulmayacak. Bu sebeple devamsızlık konusunda katı tutumumuzun en büyük temel dayanağı budur. Okulu bırakmanızı gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.”

Bakan Tekin Devamsızlık Affı ile İlgili Ne Düşünüyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e göre eğitimde büyük bir algı operasyonu var. Öğrenciler derslerine devam ederekte sınavda başarılı olabilir. Ocak ayından beri kararlı tutumunu sonuna kadar sürdüren Bakan Tekin’in devamsızlık affı ile ilgili yapmış olduğu işte o açıklama:

“Aldığımız tedbirler sonucunda eğitim öğretimin 1. yıl istatistikleri olumlu sonuçlandı. Liselere giriş sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin geçen yıl 1. döneme göre bu yıl devamsızlıkları %9.20 oranında azaldı. 12. sınıflarda ise devamsızlık oranları %35,21 azaldı. Bu konuda ısrarcıyız bir kez daha altına çize çize söyleyeyim. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi af ya da benzeri bir şey gündemimize gelmeyecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum