Liseler için karar verildi! MEB’den sınıfta kalma ve devamsızlık açıklaması!

Liseler için karar verildi! MEB’den sınıfta kalma ve devamsızlık açıklaması!

Milyonlarca liseli Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından devamsızlık affıyla ilgili bir müjde gelmesini beklerken Bakan Tekin katıldığı canlı yayın programında ne söyledi? Sınıfta kalma ve devamsızlık konusu ile ilgili işte merak edilenler

12. sınıf öğrencisi olup devamsızlık affı açıklaması bekleyenler için Bakan Tekin konuyu bir kez daha gündeme getirerek canlı yayında yöneltilen soruya nasıl yanıt verdi? Liselerde sınıf tekrarının taviz verilmeden hayata geçirileceğini ifade eden Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle devamsızlık affının tamamen kaldırılacağını söylemişti.

Çok eskiden uygulanan ardından rafa kaldırılan sınıf tekrarı uygulaması geri geliyor. Bakan Tekin canlı yayında yöneltilen liselerde sınıf tekrarı konusuyla ilgili şu yanıtı verdi: “Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.” Bu demek oluyor ki 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle liselerde sınıf tekrarı uygulaması sistemli şekilde uygulanmaya başlanacak.

“Liselerde sınıf tekrarı konusunda öğretmenlerden yoğun bir istek var” diyen Tekin, “Sınıf tekrarının olmamasından kaynaklanan sorunların önü alınamıyor. Bu bizim de gündemimizdeydi. Bununla ilgili elbette ki tedbir alacağız” dedi ve ekledi:

“Yeni dönemde sınıf tekrarını görmek mümkün olacak”

Özel okullarda fahiş fiyat artışına yönelik uygulanan politikalara da dikkat çeken Tekin, konuşmasını 12. sınıf öğrencilerinin af talebiyle tamamladı. Yurdun çeşitli bölgelerinde sınava hazırlanmak için Bakanlıktan müjdeli haberin gelmesini bekleyenler için Bakan Tekin,

Devamsızlık konusunda asla taviz vermeyeceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

18 Yorum