LGS sınav başvurusunu kaçıranlar dikkat! Sınavsız öğrenci alan liseler kapanıyor mu?

LGS sınav başvurusunu kaçıranlar dikkat! Sınavsız öğrenci alan liseler kapanıyor mu?
Bu yıl LGS sınavına başvuru yapmada gecikenler veya bilerek sınav başvurusunda bulunmayanlar için 2024 sınavsız öğrenci alan liseler belli oldu. Sınavsız boş kontenjanları yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? İşte detaylar

2024 yılında sınavsız öğrenci alan liseler A'dan Z'ye listelendi. Her ilde sınavsız olarak öğrenci kabul eden liselerin isimleri paylaşılmaya başlandı. Ortaokul başarı puanı ve adresine göre kayıt sırasında yer alan okullara puansız yerleştirme yapılabilecek. Bu okullar arasında Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi veya Meslek Lisesi bulunacak.

Sınava girmeyecek olan öğrenci yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullara yerleşebilmek için tercih ekranını kullanarak elektronik ortamda kayıt oluşturabilecek. LGS sınavına katılıp istediği okula yerleşemeyenler veya LGS sınavına girmeyenler için sınavsız alan okulların en önemli farkı bir sonraki yıl öğrenci yeniden sınava girip istediği okula girmeye hak kazanabiliyor.

Sınavsız Lise Tercihi Nasıl Yapılabilir?

Liseye gidecek olan öğrencinin ailesi bağlı bulunduğu ilçedeki en yakın okula başvuracak. Adrese dayalı kayıt sistemi kapsamında sınava girmeyecek olan öğrenci evin yakınındaki okula başvurabilecek.

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ile Öğrenci Alan Liselere Nasıl Gidilebilir?

OBP puanı öğrencinin 6. 7. ve 8. sınıfta elde ettiği başarı puanının ortalamasından yola çıkılarak hesaplanıyor. Öğrenci puan üstünlüğüne göre sınavsız şekilde okullara yerleştiriliyor.

Liselere Sınavsız Geçiş Hakkı Durduruldu mu?

Öğrencilerin sınavsız geçiş hakkı 2024 yılında da devam ediyor. Sınav puanıyla liselere girilebildiği gibi sadece okul puanı (OBP) ile de liselere girilebiliyor. Öğrenci bu anlamda en az 2 en fazla 5 okul tercih edebiliyor. Sınavsız liselere geçiş hakkının dondurulması ya da kaldırılması ile ilgili herhangi bir çalışma bulunmuyor.