KPSS'ye girecekleri şaşırtan gelişme!

KPSS'ye girecekleri şaşırtan gelişme!

KPSS 2024 başvuru ekranı açıldı. Lisans, GK-GY, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayları şaşırtan bir gelişme yaşandı. ÖSYM'nin açıklamak için KPSS başvuru gününü beklediği işte o gelişme

2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı için beklenen başvuru günleri başladı. Bu yılı KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınav başvurusu aynı dönemde yapılabilecek. 4 yıllık üniversite mezunu olup KPSS GK-GY, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavına girecek adaylar için beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz yıl oturum başına ödenen 150 TL sınav ücreti bu yıl ikiye katlandı. ÖSYM bu açıklamayı yapmak için KPSS başvuru gününü bekledi. Adaylar sınava başvurabilmek için ÖSYM'nin AİS platformuna giriş yaptığı anda başvuruyu tamamlayabilmek için ödeme sayfasına yönlendirildiğinde şaşkınlığa uğradı.

2024 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar Oldu?

ÖSYM Bu yıl KPSS sınavı için her oturum için başvuru ücretini 350 TL yaptı. KPSS GK-GY ve Eğitim Bilimleri oturumları için 350 TL, ÖABT oturumu için 350 TL, Alan Bilgisi oturumu için 235 TL ödeme yapılacak.

KPSS Lisans ve ÖABT sınav başvurusunda bulunmak isteyenler T.C kimlik numarası ve şifresi ile beraber ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden kayıt oluşturabilir. KPSS 2024 lisans sınavına başvurmak isteyenler başvuru linkine tıklayarak işlemlerini başlatabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.