Karar çıktı, onay verildi ama… 2026 yılına mı erteleniyor! Yeni müfredat ne zaman uygulanacak?

Karar çıktı, onay verildi ama… 2026 yılına mı erteleniyor! Yeni müfredat ne zaman uygulanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan radikal karar doğrultusunda değişikliğe uğrayan müfredat Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Akıllardaki en önemli soru MEB'in yeni müfredatı ne zaman uygulamaya alınacak? Verilen onaya rağmen yeni müfredatın ertelenme ihtimaline dair işte merak edilenler

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 24 Mayıs 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının çıkarmış olduğu yeni müfredatı onayladı. Yakın zamanda bakanlığa sunulacak olan müfredatın onaylanmasının ardından öğrenci ve velileri neler bekliyor? yeniden gündem oldu.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden taslak metin olarak paylaşılan yeni müfredatın son hali de dikkat çekti. Uzun süredir devam eden müfredat çalışmaları doğrultusunda yapılan değişiklik sadeleşme hareketinin de başlangıcı oldu.

Yeni sistemde öğrencilere ağır gelebilecek bazı konular tamamen kaldırıldı. Bazıları ise değişikliğe uğradı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kademeli olarak uygulanmasına karar verilen yeni müfredatın hangi sınıflara uygulanacağı da araştırıldı.

Yeni müfredat kademeli olarak hangi sınıflara uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yeni müfredat öncelikle okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise 9. sınıf öğrencilerine uygulanacak. Kademeli uygulamanın ardından zamanla sistem tüm sınıf türlerine yayılacak.

Peki müfredat değişikliği ne zaman gerçekleşecek?

Öğrenciler yenilenen müfredatla ne zaman buluşacak? Bakanlığın konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle ilk kez uygulanacağı ifade ediliyor. Bu demek oluyor ki; 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle yenilenen müfredat kademeli olarak 81 ilde bakanlığa bağlı tüm okullarda denenmeye başlayacak.