Kamuya kaç atama yapılacak, Yusuf Tekin açıklaması neden önemli?

Kamuya kaç atama yapılacak, Yusuf Tekin açıklaması neden önemli?

MEB bakanı kamuya kaç öğretmen ataması yapılacağını açıkladı mı? MEB öğretmen atama sayısı netleşti mi? Öğretmen atamalarının başlayacağı tarih ne zaman açıklanacak, Yusuf Tekin açıklamasında öğretmenleri rahatlattı mı? Şimdi tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıda eğitim rotalarını öğretmenlerle belirlediklerini ifade eden Tekin, mevcut müfredat değişikliklerinin ders sürelerine etki etmeyeceğini belirtti.

Pazartesi günü atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımlarının açıklanacağını duyurdu. Söz konusu Türkiye'deki öğretmenlerin nitelikleri, seçimleri ve hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayan yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun düzenlendiğini söyledi.

Bakan, öğretmenlere değer verdiklerini ve onların haklarını korumaya devam edeceklerini vurguladı. Öğretmenler ise mevcut müfredatın ağırlığından ve yeni programın sadeleştirilmesinin doğru bir adım olduğundan bahsettiler.

Kaynak:Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.