İlk defa yönetici ataması: Kadrolu çalışılmayan süreler sayılacak mı?

İlk defa yönetici ataması: Kadrolu çalışılmayan süreler sayılacak mı?

Bu yıl ilk defa yönetici ataması başvurusunda bulunacaklar için kritik bazı detaylar bulunuyor. İlk defa yönetici görevlendirmeleri 14 Haziran tarihinde sona erecek. Yöneticilikten ayrılıp yeniden görevlendirilecekler ise 1 Temmuz ve 26 Temmuz tarihleri arasında işlemlerini tamamlayacak. Peki bu süreçte kanun ne diyor? Paylaşılan kılavuzda yer verilen işte o detay

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan ilk defa ve yeniden yönetici görevlendirme kılavuzu akıllarda farklı soru işaretleri oluşturdu. Yenilenen kılavuzda yer verilen bilgiye göre yönetici ataması yapılacak olan kişinin çalışma süreleri de değişti.

Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuza göre bu yıl ilk defa yönetici görevlendirmesi başvurusunda bulunacaklar için işlemler 18 Nisan tarihinde başladı ve 14 Haziran tarihinde sona erecek. Ardından yöneticilikten ayrılıp yeniden görevlendirileceklerin süreci başlayacak.

Kadrolu Çalışılmayan Süreler Saydırılabilecek mi?

1 Temmuz ve 26 Temmuz tarihleri arasında işlemler tamamlanacak. Bu süreçte kadrolu çalışılmayan süreler için başvuru kılavuzunda yer verilen bazı detaylar dikkat çekti. Özel okulda yapılan çalışma süreleri saydırılabilecek. Hizmet birleştirilmesi yapılmış olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenlik ve aday öğretmenlik süreleri saydırılabilecek. Fiili askerlik süresi dışındaki askerlik süreleri de saydırılabilecek. Ancak ücretsiz izin süreleri saydırılamayacak.