İl içi ve İl dışı atamalarda 3 yıl şartı kalkıyor mu?

İl içi ve İl dışı atamalarda 3 yıl şartı kalkıyor mu?

Öğretmenlerin il içi ve il dışı atamalarında zorunlu olarak kabul edilen 3 yıl şartı yeni yönetmelik düzenlemesi kapsamında kalkacak mı? Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle başlatılan 3 yıl uygulaması sona mı eriyor? İşte merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında öğretmenlik yapanlar bağlı bulunduğu okulda 3 yılını doldurmadan il içi yer değiştirme başvurusunda bulunamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer değiştirme mevzuatında 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle uyguladığı yenilik kapsamında getirmiş olduğu 3 yıl şartı öğretmenleri de mağdur ediyor. Yer değişikliği sürecinde zorunlu hizmet affına uğrayanlar için kaldırılan 3 yıl şartı normal şartlarda uygulanmaya devam ediyor.

il-ici-ve-il-disi-atamalarda-3-yil-sarti-kalkiyor-mu.png

Öğretmenlerin Yer Değişikliği Döneminde Yasal Hakları Neler?

Yeni yönetmelik usulüne göre kadrolu öğretmenler mazerete dayalı tayin hakkını bir yılın sonunda kullanabiliyor. İl içi ve iller arası tayin hakkı ise 3 yılın sonunda kullanılabiliyor. Sözleşmeli öğretmenler için mazerete dayalı tayin hakkı 3 yılın sonunda kullanılabiliyor. İl içi ve iller arası tayin hakkı ise 4 yılın sonunda kullanılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından radikal kararların alındığı bir dönemde 3 yıl çalışma süresini tamamlamış olma şartının kaldırılması mümkün gözüküyor. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

ÖNERİ LİNK: MEB il içi, il dışı tayin derken… boşanma tayini geri mi geliyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum