İl içi tayin isteyenler dikkat! Onların atamaları il müdürlükleri tarafından iptal edilecek?

İl içi tayin isteyenler dikkat! Onların atamaları il müdürlükleri tarafından iptal edilecek?
İl içi tayin başvurularının gündemde olduğu bir dönemde başvuru sonucunu sorgulayan adaylar için kritik bazı detaylar ortaya çıktı. O kişiler il içi tayin başvurusunda bulunup olumlu yanıt alsa da başvuruları iptal edilecek. İşte detaylar

İl içi tayin isteyen öğretmenler için sonuç ekranı görüntülemeye açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık beş gün önce alınan başvuruların sonuçları belli oldu. İl içi tayin sonuçlarını öğrenmek isteyenler MEBBİS eğitim ve öğretim modülünü kullanarak başvuru sonucunu görüntüleyebilir.

Toplamda 62 ilin yer aldığı başvuru sonuç ekranı üzerinden görüntüleme yapan öğretmenler için yeni bir dönem başlıyor. Ancak burada dikkat edilmeyen farklı bir detay daha bulunuyor. Bazı öğretmenler onaylatma işlemini yapmakta geciktiklerinde beklemedikleri bir durumla karşılaşacak.

İl içinde yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek zorunda. Yapılan bildirinin ardından başvurunun onaylanması da gerekiyor.

Onların Atama Hakkı İptal Edilebilir!

Eğitim kurumu yöneticisinin belirlenen süre içerisinde başvuruyu onaylaması gerekir. Ardından elektronik başvuru formunu çıktısı alınarak formu onaylanan eğitim kurumu Müdürlüğü tarafından başvurusu onaylanan öğretmene imzalatılıyor.

Ancak bu süreçte ilçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen onaylatma aşamalarını uygulatmakta gecikenler farklı bir yaptırımla karşılaşacak. Herhangi bir onaylatma yapılmazsa başvurular geçersiz sayılacak.