İkinci üniversite veya yüksek lisans okumak artık müdürlüğü etkilemeyecek!

İkinci üniversite veya yüksek lisans okumak artık müdürlüğü etkilemeyecek!

2024 yılı itibari ile ikinci üniversite okumanın veya yüksek lisans yapmanın müdürlüğe etkisi tamamen ortadan kalktı. Yeni dönemde yönetici olarak ataması gerçekleştirilecekleri neler bekliyor? İşte merak edilenler

Yönetici görevlendirme kılavuzu eski haliyle ikinci üniversite veya yüksek lisans yapan bir eğitimcinin puan durumunu doğrudan etkiliyordu. Ek puan alan eğitimci boş olan kadrolara ataması yapılırken daha avantajlı hale geliyordu. Kılavuzda yapılan değişiklik ile 2024 yılı itibariyle bu avantaj ortadan kalkmış oldu.

Yüksek lisans yapmış olmak veya ikinci üniversite okumak yönetici pozisyonunda ataması yapılacak kişiler için bir avantaj olmaktan çıktı. Yönetmelikte ufak bir detaya yer verilerek bu durum şu şekilde aktarıldı.

Yeni yönetmelik kapsamında; ikinci üniversite okumak yönetici atamalarında artık puan getirmeyecek. Ancak yüksek lisans yapanlar kendi alanından olacak ya da eğitim yönetimi alanından olacaksa avantajını korumayı sürdürecek.

İlk Kez Yöneticiliğe Başvuracakların İl Dışı Tayin Hakkı

Yeni yönetmeliğe göre ilk kez yöneticiliğe başvuracak olan kişiler 2024 yılı itibariyle farklı avantajlara da kavuştu. Yönetici atama yönetmeliğine göre kişi kendi okuluna ya da farklı bir okula atandığında ilk defa yöneticiliğe başvurabilecek. İdarecilik yaparken il dışı tayin isteyen bir kişi gittiği yerde bir yıl ceza şartı olmadan yeniden idareciliğe başvurabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum