İdareciyken il dışı tayin isteyecekler dikkat! 1 yıl şartı kalktı!

İdareciyken il dışı tayin isteyecekler dikkat! 1 yıl şartı kalktı!

2023-2024 eğitim öğretim yılının sonu yaklaşırken tayin başvurusunda bulunacaklar için kritik bazı detaylar açığa çıktı. İdareci iken il dışı tayin isteyenler için işte merak edilen o kritik karar

Bakanlık tarafından belirlenen yönetici başvuru kılavuzuna göre ilk defa görevlendirilecek yöneticinin başvurusu işlemleri devam ediyor. 14 Haziran tarihinde sona erecek dönemin ardından yeniden yönetici görevlendirmeleri ile ilgili başvuru süreci başlayacak.

Bu süreçte idareci olup il dışına tayin isteyecekler için şartlar değişti. Yenilenen kılavuz doğrultusunda idareci iken il dışına tayin isteyen bir kişi gitmiş olduğu yerde tekrar idareciliğe başvurabilecek mi?

Akıllarda soru işareti oluşturan bu sorunun yanıtı yenilenen kılavuzda şu şekilde yer buldu:

“İl dışı tayini isteyecek idarecinin bir yıl cezalı olma durumu ortadan kaldırıldı. Kurala göre hak sahipliği bulunan kişi başvuru yaptığında bir yıl cezalı olma durumu bulunmayacak.”

Ancak şöyle bir detayda yer alıyor “İl içi tayinlerde istifa etme durumunda cezalı olma durumu hala devam ediyor ancak özür durumu nedeniyle yapılacak yer değişikliklerinde herhangi bir ceza bulunmuyor.