Halk Eğitimin dijitale açılan kanadı: HEMBA

Halk Eğitimin dijitale açılan kanadı: HEMBA

Bu yıl Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi Ankara'da gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten katıldı. Ökten'in sözlerinde yer verdiği dijital dünyaya geçiş sürecini hızlandıran HEMBA Bilişim ağı nedir, nasıl kullanılır? İşte deta

Hayat boyu öğrenmeye yönelik farkındalık oluşturabilmek için düzenlenen hayat boyu eğitim zirvesi bu yıl 8 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Teknolojik dönüşümde ortaya çıkan meslekler ve beceriler zirvenin konuşulan ana konusuydu. Kürsüde halk eğitim merkezlerine ve enstitülere yönelik paylaşımlarda bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten müjdeyi de verdi.

Kadınların mesleki becerilerini geliştirebilmesi için konuk evlerinde kalan kadınlar başta olmak üzere özel politika gerektiren bireylerin topluma dahil olma sürecini desteklemek için kurs programları hazırlandığını iletti. O konuşmada Halk Eğitim Merkezleri Bilişim ağı HEMBA aracılığı ile ücretsiz eğitim verildiğine de dikkat çekti. Peki HEMBA nasıl bir platform ve neler yapılabilir?

HEMBA Nedir? Ücretsiz Dersler Hangileridir?

hemba.gov.tr adresi üzerinden e-devlet girişi ile kullanıma hazır hale getirilen Halk Eğitim Merkezleri Bilişim ağı yüzlerce kursun kursiyerlere online ortamda ulaştırılması hizmetidir. Kişisel gelişimden Çevre ve İklim, Bilişim Teknolojilerinden Mesleki Gelişim derslerine kadar hemen her alanda eğitim alınabiliyor.

HEMBA online eğitim platformunda en çok tercih edilen kurslar arasında şunlar yer alıyor:

  • Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı

  • Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü

  • Diksiyon

  • Emlak Danışmanlığı

  • Aşçı Çırağı

  • Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum