Ders sistemi, sınavlar ve eğitim süresi… Bakan Tekin gemileri yaktı! Beklenen köklü değişim o gün geliyor!

Ders sistemi, sınavlar ve eğitim süresi… Bakan Tekin gemileri yaktı! Beklenen köklü değişim o gün geliyor!

Ha geldi ha gelecek derken sonunda beklenen o paylaşım Bakan Tekin'den geldi. Eğitimde köklü değişikliklerin başlayacağı yeni müfredat dönemi ile ilgili çalışmaların tamamlandığı ve artık sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı söylendi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim sürecini etkileyecek o köklü değişim ne oldu? Süreç nasıl ilerleyecek? İşte tüm detaylar…

Bakanlık koltuğuna oturduğu günden beri eğitimde radikal kararlar alarak öğretmenlere ve öğrencilere farklı bir deneyim alanı sunan Bakan Tekin, bu kez gözünü müfredata çevirdi. Yakın zamanda paylaşmış olduğu yeni müfredat çalışmalarında artık sona gelindi. Bakan Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim programı bu ay kamuoyu ile paylaşılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılında 81 ilde ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrencileri neler bekliyor?

ders-sistemi-sinavlar-ve-egitim-suresi-bakan-tekin-gemileri-yakti-beklenen-koklu-degisim-o-gun-geliyor.png

Bakan Tekin konuyla ilgili “kademeli müfredata geçiş yapacağız” demişti. Bu uygulamaya göre önce 1. sınıflar ardından 5. sınıflar ve son olarak 9. sınıflar bu yeniliği hissedecek. Daha şeffaf, sade, anlaşılır çocuğun gelişimine uygun bir müfredat olması beklenen yeni programda Bütünleşik Eğitim Modeli dikkate alınacak. Öğrencinin hem fiziksel ve psikolojik hem de sosyal gelişimini destekleyecek bir sistem ortaya çıkacak.

Müfredatın değişmesi ile birlikte ders usulünün, sınav sisteminin ve eğitim sürelerinin de kademeli olarak değişmesi bekleniyor.

Düşünceleriniz bizler için değerli! Eğitimde müfredat değişikliği öğrencilere ve öğretmenlere iyi gelecek mi?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum