Büyük müjde! “Kontenjan dağılımını açıklıyoruz!”

Büyük müjde! “Kontenjan dağılımını açıklıyoruz!”

Bu yıl ataması yapılacak öğretmen adaylarının 10 aydır beklediği MEB atama takvimi ile ilgili müjdeli haber geldi. Bakan Tekin uzun sürenin ardından tarih vererek konuştu. “Öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımını açıklıyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığının atama takvimi bu yıl gecikti. Öğretmen adayları ilk kez KPSS sınav başvurularının yapıldığı bir dönemde belirsizlik içinde yeniden sınava kayıt olmaya başladı.

2024 KPSS sınav başvurularının başladığı aynı gün Bakan Tekin “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır ziyareti sırasında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzun sürenin ardından tarih vererek konuştu.

Bakan Tekin o buluşma sırasında yeni müfredattan, müfredat ile birlikte ders saati süresinin değişmeyeceğinden bahsetti ve sıra öğretmen atamalarına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonrası Bakanlık tarafından kontenjan açıklaması yapılacak.

Öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim'den gelen işte o paylaşım:

“Muhtemelen Pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.