Bu yıl isteğe bağlı tayin isteyecekler! Okulların kapandığı gün o işlemi yapmayanın hakkı yanacak!

Bu yıl isteğe bağlı tayin isteyecekler! Okulların kapandığı gün o işlemi yapmayanın hakkı yanacak!
Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı il içi isteğe bağlı tayin başvuru süreci tamamlandı. 13 Mayıs'ta başlayan başvurular 17 Mayıs tarihinde sona erdi. Merakla bekleyişin başladığı bir dönemde il içi tayin sonuçları müjde ile duyuruldu. MEB'den tayin başvurusunda bulunan öğretmenlere bir uyarı geldi “Onların hakkı yanacak”

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunu yayınladı. Yaklaşık 5 sayfadan oluşan kılavuzda yer verilen bilgiler il içi yer değişikliğinde bulunacak öğretmenin taşıması gereken şartları içeriyor. Ayrıca aynı kılavuzda yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenin yapması gerekenler veya yapmadığında karşılaşabilecekleri de detayları ile yer alıyor.

Bu süreçte başvuru ve atama takvimini merak edenler için Personel Genel Müdürlüğü tarafından duyuru yapıldı. 13 ve 17 Mayıs tarihleri arasında tamamlanan ilçe isteğe bağlı başvuru süreci 22 Mayıs tarihi itibariyle sonuçlandı. Sonuçların ilan edilmesinin ardından atama kararnamelerinin oluşturulması için yeni bir süreç başladı.

O İşlemi Yapmayanın Hakkı Yanacak!

Bugün saat 23.59'da sona erecek süreçte listelerin ilgili valiliklerce sisteme girilip atama kararnamesinin oluşturulması gerekecek. Ardından son bir işlem kalıyor. O da görevden ayrılma işlemleri…

Bakanlığa bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerin il içi tayin atamalarının gerçekleşebilmesi için görevden ayrılma işlemlerinin yani “ilişik kesme” işleminin zamanında tamamlanmış olması gerekiyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan başvuru ve atama takvimine göre görevden ayrılma işlemleri öğretmenler için 14 Haziran tarihi itibariyle başlıyor. Belirtilen tarihte işlemleri yerine getirmeyenler, prosedüre uygun hareket etmeyenler, başvuru belgelerini onaylatmayanların başvuruları geçersiz sayılacak.