BİLSEM Sınav Sonuçları 2024 Açıklandı Mı? Süreç Bundan Sonra Nasıl İşleyecek?

BİLSEM Sınav Sonuçları 2024 Açıklandı Mı? Süreç Bundan Sonra Nasıl İşleyecek?
BİLSEM sınav sonuçları, öğrenciler ve velileri tarafından çok merak ediliyor. 10 Şubat - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan BİLSEM ön değerlendirme sınavlarının sonuçları 18 Nisan 2024 tarihinde yani bugün açıklanacak. Sınavlara itiraz başvuruları 22 - 26 Nisan haftasında yapılacak. Ardından bireysel değerlendirme sınavları ile öğrencilerin bilim ve sanat merkezine yerleşip yerleşmeyeceği belirlenecek.

BİLSEM sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 10 Şubat - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan Bilim Ve Sanat Merkezleri sınav sonuçlarının artık açıklanması bekleniyor. Yapılan sınavdan alınan sonuçlara göre öğrenciler resim, müzik, sanat ve zihinsel yetenek gibi farklı alanlarda yerleşecekler. Bu nedenle sadece öğrenciler değil, velileri de heyecanlı.

BİLSEM sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 18 Nisan 2024 Perşembe, yani bugün açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi üzerinden kontrol edilebilecek. (www.meb.gov.tr) Yapılan ön değerlendirmeye itiraz başvuruları ise 22 - 26 Nisan 2024 haftası içerisinde yapılabilecek.

BİLSEM sonuçları 2024 ekranına ulaşabilmek için yapılması gereken işlem: e-Okul sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapmak. Ardından sonuçlara erişim sağlanabilecektir.

Ön değerlendirme ve itiraz başvurularının değerlendirilmesi sürecinin ardından ise bireysel değerlendirme süreci başlayacaktır. Bireysel değerlendirme sınavları 26 Mayıs - 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri ise yine e-Okul sistemi üzerinden 15 Mayıs 2024'te yayınlanacak.

Girilen bireysel değerlendirme sınavlarında, bakanlığın belirlemiş olduğu yetenek puanlarını geçen adaylar, Bilim Ve sanat Merkezi kayıt hakkı elde edecek. Kayıt işlemleri 31 Temmuz 2024'te açıklanacak olan bireysel değerlendirme sonuçlarının sonrasında kayıtlarını 5 - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında yaptırabilecekler.