Bakanlık harekete geçti! Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi… Kademeli müfredat geliyor!

Bakanlık harekete geçti! Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi… Kademeli müfredat geliyor!

Yeni müfredatın sesleri daha yakından duyulmaya başlandı. “Mart ayında çalışmaların %80'i tamamlandı” diyen Tekin bu ay sonuna doğru konuyla ilgili net bir paylaşım yapacak. Öncesinde müfredat değişikliği ile birlikte öğretmen ve öğrencileri neler bekliyor? Sizler için araştırdık işte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat sürecini kademeli geçiş adıyla adlandırılıyor. Peki bu ne demek? Sınıf düzeyine göre sadeleştirmenin benimseneceği yeni müfredatta ders içerikleri güncellenecek. Her seviyeye uygun sadeleştirilmiş ve uygulanabilir metotların yer aldığı bir sistem benimsenecek. Talim ve Terbiye kurulunun önderliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda yeni öğretim programı 2024-2025 eğitim öğretim yılı başı itibariyle öğrencilere sunulacak.

Mart ayında gerçekleştirilen kabine toplantısında ilk kez dile getirilen yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağı bildirildikten sonra detaylar merak edildi. Kademeli sistem adı altında başlatılan bu proje öncelikle 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda okuyacak öğrenciler için uygulanacak.

Yeni Müfredat ile Değişen Ne Olacak?

Sızan bilgilere göre Türkçe dersi daha çok uygulamaya dayalı hale getirilecek. İlkokullarda yazılı sınavların kaldırıldığı bir dönemde Matematik gibi zihinsel aktivitelerin öne çıktığı içinde integralin bulunduğu bazı ders konularının müfredattan çıkarılacağı da söyleniyor. İki bini aşkın uzmanın yer aldığı müfredat hazırlığında %40 akademisyen %60 öğretmenin oluşturduğu bir çalışma grubu süreci nihayeti erdirecek.

Bakan Tekin Bu Konuda Ne Planlıyor?

Sadeleştirme hareketinin en önemli dayanağı lisans düzeyinde okutulması gereken derslerin zorunlu eğitim çağında verilmesine karşı çıkmasıydı. Öncelikli olarak çocukların düzeyine uygun bir müfredatın belirlenmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum