Bakan Tekin'den öğrenci ve velilere müjde!

Bakan Tekin'den öğrenci ve velilere müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredatın detayları ortaya çıkmaya başladı. Öğrenci ve velileri tedirgin eden o detay Bakan Tekin tarafından verilen müjde ile açıklığa kavuştu. Bakan Tekin öğrenci ve velilere hangi müjdeyi verdi? İşte merak edilenler

Bakan Tekin Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yeni müfredatın taslağını paylaştı. Aldığı kararla müfredatı önümüzdeki yıl itibariyle kademeli olarak uygulama kararı aldı. İlkokul 1. sınıf, 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerini ilgilendiren kademeli müfredat sürecinde en çok merak edilen sadeleştirilen müfredatın yeni etkisi oldu.

Öğrencilerin ders sürelerinde değişim olacak mı? Yaz tatili uzayacak mı? Eğitim süreleri değişiyor mu? Sınav sistemi yenilenir mi? Tüm bu sorulara cevap oluşturacak bir paylaşım yapan Tekin, bu yıl YKS sınavına girecek öğrencileri ve ailelerini memnun edecek o açıklamayı da yaptı.

Yeni müfredat öğrencileri ve öğretmenleri nasıl etkileyecek? konu hakkında henüz bir şey söylemek için erken. Ancak revizyon çalışmaları kapsamında Bakanlığın öğrencilerin gelişimine ve seviyelerine uygun sadeleştirilmiş ve seyreltilmiş bir uygulama yapması bekleniyor. Yeni yıl itibariyle müfredattaki farklılığı derslerde de hissedecek olan öğrenciler için sınavlarda değişiklik olacak mı?

Ders Süreleri Değişiyor mu?

Bakan Tekin yeni müfredatın ders saatlerini etkileyemeyeceğini sadece konularda sadeleşme olacağını açıkladı ve ekledi: “Müfredatta %35'lik bir seyreltme içine girdik. Okullarda ders saatleri kısalmayacak.”

Bu yıl YKS sınavına girecek öğrencileri ve ailelerine de müjde vardı. Bakan Tekin konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı bizim size dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Yeni müfredat sınav sistemi üzerinde veya ders saatlerinde bir değişikliğe sebep olmayacak. Sadece konularda sadeleşme ve seyreltme uygulanacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.