Aynı anda iki üniversite okunabilir mi? İki farklı bölümden aynı anda mezun olmak…

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi? İki farklı bölümden aynı anda mezun olmak…

YKS sınavında başarı gösterip lisans eğitimi almaya hak kazananlar aynı anda iki farklı bölüme kayıt olabilir mi? İki üniversiteden aynı anda mezun olmak ne kadar mümkün? İşte merak edilenler

Her öğrencinin hayali sevdiği ve üzerinde çaba sarf etmekten hoşlandığı bir bölümde mezun olup hayata atılmak. Peki işler beklendiği gibi yolunda gitmezse ne olacak?

Hayatının belli bir dönemini ıskalamaktan endişe duyanlar, geleceği programlı yaşamaktan hoşlananlar ikinci bir seçenek var mı? sorusunu yönelttiğinde farklı alternatiflerle karşılaşabilir.

Üniversitede tercih edilecek branşta dersin ağırlığına göre paylaşım yapıldığında iki üniversiteyi aynı anda bitirmek isteyen bir öğrenci bu hakkını kullanabilir mi? Eğitim kurumlarında örgün olarak iki ön lisans ya da iki lisans programına kayıt olabilmek şu anki şartlarda mümkün değil.

İki Lisans Bölümünü Aynı Anda Okumak Yerine...

Ancak farklı bir alternatif bulunuyor. Bir öğrenci lisans bölümünü okurken diğeri önlisans olacak şekilde iki farklı bölümü eş zamanlı olarak tamamlayabiliyor.

İki farklı üniversitenin iki bölümüne aynı anda yetişmekte zorluk çekiyorum. Yine de iki üniversiteyi aynı dönemde bitirmek istiyorum, diyenler için farklı bir alternatif daha bulunuyor.

Açıköğretim Fakülteleri İmkan Tanıyor!

Sınavda başarı sağlayanlar örgün eğitim programına kayıt olduğunda ikinci seçenek olarak uzaktan ya da açık öğretim fakültesine kayıt olabiliyor. Bu durumda aynı anda iki bölümü bitirmiş olarak mezun olabiliyor.

Aynı anda örgün iki lisans programı ya da örgün iki önlisans programını okumak mümkün değil. Fakat farklı düzeylerde programlar aynı anda okunabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.