Aylardır bekleniyordu! Kadrolu öğretmenlere farklı ile yerleşme fırsatı!

Aylardır bekleniyordu! Kadrolu öğretmenlere farklı ile yerleşme fırsatı!
Öğretmenlerin il dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvuru işlemleri devam ediyor. (9 Haziran) Gün sonuna kadar başvuruda bulunacak olan öğretmenin atama sonuçları ne zaman belli olacak? Farklı bir ilde öğretmenliğini sürdürmek isteyenler için işte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığı 3 Haziran itibariyle il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvuru ekranını aktif hale getirdi. Yeni eğitim öğretim yılını farklı bir ilde tamamlamak isteyenler başvuru ekranını değerlendirerek 40 seçenekli tercih aşamasını başlattı.

9 Haziran Pazar günü itibariyle (bugün) sona erecek olan başvuru işlemlerinin ardından sonuçlar açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı il dışı isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunda yer verilen bilgiye göre atama sonuçları bu ay içinde belli olacak.

İl Dışı Atama Sonuç Takvimi

3 Haziran tarihinde başlayan il dışı tayin başvurusu 9 Haziran tarihinde sona erecek. İl dışı isteğe bağlı yer değişikliği atama sonucu ise 11 Haziran Salı günü ilan edilecek. Başvuru sonucunu sorgulamak isteyenler MEBBIS platformu üzerinden şifresini girerek sonuç ekranını görüntüleyebilecek.

Belirtilen yeni ilde yeni görev yerine 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle başlanabilecek. Öğretmenlerin mazerete dayalı yer değişikliği başvuruları ise 1 ve 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.