40 dakikalık ders saati tarihe karışıyor! Bakan Tekin’den eğitim süresi çıkışı!

40 dakikalık ders saati tarihe karışıyor! Bakan Tekin’den eğitim süresi çıkışı!

Bir ihtimaldi sonunda gerçek mi oluyor? Bakan Tekin’in aylar önce sinyalini verdiği ders sürelerinin kısalması ile ilgili düzenleme üzerinde çalışmalar sürüyor. Sessiz sedasız gelecek eğitim camiasında bir anda fırtına etkisi yaratacak bu konu ile ilgili geçmişte laf arasında bakın neler söylendi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ramazan ayı boyunca il il okulları ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bu ziyaretler sırasında öğretmenlerin en çok şikayet ettikleri konu “haftalık ders saatlerinin yetersizliği” diyen Bakan Tekin, ders süresi konusu ile ilgili ileride bir düzenleme yapılabilme ihtimali ortaya çıkarmış oldu.

40 dakikalık ders süresinin kısaltılması veya yaz tatillerinin kısalıp eğitim süresinin artması konusu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Müfredat değişikliği ve sadelik hareketinin başlatıldığı bugünlerde ders sürelerinde de değişim yaşanması olası gözüküyor. Peki Bakan Tekin bu ihtimali ortaya çıkaracak ne söyledi?

40-dakikalik-ders-saati-tarihe-karisiyor-bakan-tekinden-egitim-suresi-cikisi.png

İşte o sözleri:

“Derslerde kazanım sayımız fazla. Öğretmenler haftalık ders saatlerimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor.”

ÖNERİ LİNK: MEB GYS Görev Yeri Mazeret Hakkı: 4 yıl önceki uygulama hala geçerli mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum