4 yılını dolduran kadrolu öğretmenin il içi ve il dışı tayin işlemleri başlıyor!

4 yılını dolduran kadrolu öğretmenin il içi ve il dışı tayin işlemleri başlıyor!

Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak eğitim veren kurumlarda öğretmen olarak ataması gerçekleşen, sözleşmeli öğretmenlik süresini tamamlayarak kadroya geçenlerin yer değişikliği işlemleri sonunda başlıyor. MEB iller arası tayin hakkı başvuru ekrana ne zaman açılacak? İşte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında görevlendirilen öğretmenlerin ve yöneticilerin yer değişikliği işlemleri için MEB takvimi belli oldu. Bakanlık tarafından paylaşılan yer değişikliği takvimine göre kadrolu öğretmenin il içi isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri bu yıl 13 ve 20 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Bu hesaplamaya göre önümüzdeki hafta itibariyle kadrolu öğretmenler il içi yer değişikliği talebini iletebilecek. Peki iller arası tayin hakkı başvurusu ne zaman başlayacak?

Bakanlığa bağlı olarak eğitim veren kurumlara ataması gerçekleştirilen, sözleşmeli öğretmenlik süresini tamamlayarak kadroluya geçenler için iller arası yer değişimi işlemleri sonunda başlıyor. MEB yer değişikliği takvimine göre iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri bu yıl erkene alındı.

Kadrolu öğretmenler 3 ve 9 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Herhangi bir sebepten dolayı başvuru sürecini kaçıranlar veya başvurduğu halde eksiklik fark edenler mazerete bağlı yer değişikliği başvurusunu 1 ve 16 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.