2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları Nasıl Belirlenecek? Ne İçerecek?

2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları Nasıl Belirlenecek? Ne İçerecek?
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak ve takvimin işlemeye başladığı bugünlerde öğretmen adayları mülakat süreci için başvurularını yapıyorlar. 1 Temmuz itibari ile yapılan mülakat sırasında her bir öğretmen adayına sorulacak soruları ise öğretmen adayı olmayan kişiler dahi merak ediyor. İşte detaylar:

Binlerce öğretmen adayı tarafından beklenen 20 bin öğretmen alımının yapılacağı atama takvimi 2024 yılı için işlemeye başladı. Öğretmen adayları başvurularını yapıyor. Bir yandan da mülakat soruları 2024 yılında nasıl olacak konusu hakkında araştırmalarını sürdürüyorlar.

2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları

10 Haziran'da öğretmen adayları mülakat için hangi ile gideceklerini öğrenecek. 1 Temmuz'da ise mülakatlar başlayacak. 2024 yılı için sorular elektronik kura ile belirlenecek. Komisyon, öğretmen adayına yöneltilecek soru cevap kağıdının çıktısını alacak. Toplamda üç adet soru sorulacak.

Mülakat soruları şu şekilde alacak:

• Öğretmen adayının alanına ait bir ders anlatımı ya da öğrencilerle yapılabilecek çalışmaların nasıl olacağı örnekli bir şekilde gösterilecek.

• Öğretmen adayına bir adet genel kültür sorusu yöneltilecek.

• Bir adet de eğitim bilimleri başlığı altından soru sorulacak.

Genel kültür ve eğitim bilimleri arasından yöneltilecek soruların ağırlık oranları, anlattırılacak ders puanının ağırlık ortalamasının 1/3'ü kadar olacak.