2024 KPSS başvuruları patladı! Bu yıl atama haberi bekleyen öğretmenler de sınava girecek!

2024 KPSS başvuruları patladı! Bu yıl atama haberi bekleyen öğretmenler de sınava girecek!

Bu yıl KPSS sınavı ile öğretmen atamalarına başvuracak olan adaylar bir ilki yaşıyor. Atama takviminin netleşmesi ile hangi branşa ne kadar kontenjan verilecek? konusu ile ilgili açıklama yapılmasını bekleyen öğretmen adayları, dün başvuruya açılan KPSS sınavına da başvuru yapmak zorunda kaldı.

2023 KPSS puanı ile öğretmen alımı yapacağız” açıklamasını yapan Bakan Tekin'in sözlerinin ardından aylar geçti. Fakat atama takvimi ile ilgili süreç netleşmedi. Mayıs ayının ilk haftası konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Gözler Bakanlıktan gelecek haberde.

Yüzlerde öğretmen adayı önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğretmenlik yapabilmek için bakanlıktan resmi açıklama yapılmasını bekliyor. Konuyla ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadan önünü göremeyen öğretmen adayları mecburen 2024 KPSS sınavı için başvurularını yapmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında belli olan KPSS atama takvimi bu yıl Mayıs ayına kaydı. Bu kaymadan kaynaklı olarak KPSS sınavına başvuranların sayısı ikiye katlandı. Atanmak için KPSS sınavına girmek zorunda olan adaylar -üstelik puanı tutuyor olsa bile- kendi branşından ne kadar alım yapacağını bilemediği için bu yıl iki katına çıkan başvuru ücretini yatırarak sınava kayıt olmak zorunda kaldı.

KPSS Sınav Ücreti Ne Kadar Oldu?

Geçtiğimiz yıl 150 TL olan KPSS sınav oturumu bu yıl 350 TL'ye çıktı. KPSS GK - GY, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavına girecek bir öğretmenin toplamda ödemesi gereken başvuru ücreti 1.050 TL oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı sürece hazır olduğunu, adil ve eşit şekilde kontenjan dağılımı yapıldığını fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuyla ilgili bir paylaşım yapılmasını beklediğini söyledi. Gelişmeler yakından takip ediliyor. 2024 öğretmen atama takvimi ile ilgili henüz resmi bir paylaşım bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.