2023-2024 DYK Yaz Kursu Başvuru Tarihleri: Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023-2024 DYK Yaz Kursu Başvuru Tarihleri: Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yaz dönemi DYK kursları için başvuru ekranı ne zaman aktif olacak? Ücretsiz yaz okulu uygulaması için kimlerin başvurusu kabul edilecek? Yaz kursları başvuru tarihleri ile ilgili işte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden paylaşım yapıldı. Yaz dönemi boyunca yaz okulu ve eğitim öğretim döneminde açılacak olan DYK kursları ile ilgili açıklama geldi. Bu yıl yaz dönemi kursları ve yaz okulları hangi tarihte açılacak? Kimler, nasıl başvuracak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaz okulları bu yıl ilk kez 81 ilde aktif hale gelecek. Bakanlık tarafından bir ilk olarak kabul edilen bu yeni gelişme ikinci sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm öğrenim düzeyindeki öğrencileri ilgilendirecek.

Yaz okulu kursları haftanın 5 günü planlanacak ve saat 13.30'da başlayacak. 81 ilde açılacak olan yaz kursları öğrencinin bulunduğu ilçedeki okula giderek eğitim faaliyetlerinden faydalanmasını sağlayacak.

Yaz Okulu ve DYK Kursları Ne Zaman Başlayacak?

Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuza göre yaz dönemi kursları ve yaz okulları 1 Temmuz ile 29 Ağustos tarihleri arasında açık tutulacak. Destekleme ve yetiştirme kursları 2 Eylül 2024 ile 6 Haziran 2025 tarihleri arasında açık tutulacak.

Yaz okuluna başvuruda bulunmak isteyenler 12 Haziran tarihine kadar online platform üzerinden e-kurs modülünü kullanarak başvuruda bulunabilir. 1 Temmuz'da başlayacak yaz okulları 29 Ağustos'ta sona erecek. Kursa katılmak isteyenler ekurs.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilir.

Yaz Okullarında Hangi Dersler Olacak?

81 ilde aynı anda başlayacak olan 2. sınıf kademesinden 12. sınıf kademesine kadar tüm öğrencilerin faydalanabileceği yaz okulu dersleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Görsel Sanatlar

  • Müzik

  • Bilişim

  • Spor