10 Mayıs’ta iş bırakma eylemine katılan öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları için karar çıktı!

10 Mayıs’ta iş bırakma eylemine katılan öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları için karar çıktı!
10 Mayıs tarihinde düzenlenen iş bırakma eylemine katılan ve bu sebeple görev yerinde bulunmayan öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları için alınan işte o karar

Öğretmenlerin Mayıs ayı ek dersi ödemeleri ve nöbet tutmaları karşılığında verilen ücretleri Haziran ayında hesaba aktarılacak. Ancak konuyla ilgili en çok merak edilen 10 Mayıs'ta gerçekleşen iş bırakma eylemi oldu. Öğretmene şiddetin cezasız kalmamasını isteyen öğretmenler yurdun dört köşesinde 10 Mayıs tarihinde derslere girmeme kararı aldı.

Meydanlarda düzenlenen yürüyüşlere katılan öğretmenler için bakanlık nasıl bir karar aldı? Öğretmenlerin Mayıs ayında girdikleri dersler kadar Haziran ayında alacakları ödemelere yönelik açıklama geldi.

Öğretmenler Haziran ayında ne kadar ödeme alacak?

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tatil ilan edilen gün kapsamında DYK, destek eğitim odaları ve ders dışı egzersizlerde görevli öğretmenler için ek ders ücreti verilmeyecek. 1 Mayıs günü nöbetçi olan öğretmenleri de ödeme yapılmayacak. Merak edilen bir başka konu 10 Mayıs günü yaşananlardı.

10 Mayısta iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin ek ders ücretinin yatırılmayacağı söylendi. 10 Mayıs'ta görev yerinde bulunmayan öğretmenler, müdür ve müdür yardımcıları ek dersi ödemesinden faydalanamayacak.