1 milyon 38 bin öğrenciyi ilgilendiriyor! MEB LGS sınav merkezi kararı!

1 milyon 38 bin öğrenciyi ilgilendiriyor! MEB LGS sınav merkezi kararı!

2024 yılında LGS sınavına girecek öğrenci sayısı resmi başvuruya göre 1 milyonu aştı. 1 milyonu aşkın öğrencinin kaderini etkileyecek o karar ivedilikle duyuruldu. Sınav sabahı mağduriyetleri yeniden mi başlıyor? MEB’in aileleri ve öğrencileri tedirgin eden işte o yeni kararı!

LGS sınavına girecek adayları ilgilendiren o haber bakanlığın duyurusu ile bildirildi. LGS sınavı için hazırlıklarına devam eden 8.sınıf öğrencileri iyi bir üniversitenin kapısı olarak gördükleri LGS sınavı için bu yıl farklı bir yaptırımla kaşılaşacak.

2020 yılı itibariyle salgın hastalık, geçtiğimiz yıl ise deprem felaketi nedeniyle merkezi sınavların öğrencilerin “kendi okullarına uygulanması” kararı artık rafa kalktı. MEB bu konuda yaptığı açıklama ile 2 Haziran Pazar günü için aldığı kararı öğrencilerle paylaştı.

1-milyon-38-bin-ogrenciyi-ilgilendiriyor-meb-lgs-sinav-merkezi-karari.png

Peki şimdi ne olacak? 1 milyonu aşkın öğrenci LGS sınavını nerede olacak?

MEB’in paylaştığı habere göre LGS vb. merkezi sınavlar artık tek bir merkezden uygulanacak. Alınan karar göre bu yıl sınava girecek öğrenciler her ilçe için ayrı ayrı seçilmiş sınav merkezlerine gelerek sınava girecek. Bakanlığın belirlediği il ve ilçelerde sınava girecek öğrenci “sınav yerini, salon ve sıra bilgisini” 24 Mayıs tarihi itibariyle e-devletten görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum