Zamlı eğitim hazırlık ödeneği bu sene ödenecek mi?

Zamlı eğitim hazırlık ödeneği bu sene ödenecek mi?
7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşılan maddeler arasında yer alan Zamlı eğitim hazırlık ödeneği bu sene ödenecek mi? işte detaylar..

7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşılan maddeler arasında yer alan eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin 2 bin 300 TL'ye çıkarılması konusu ile ilgili olarak farklı sorular gelmeye devam ediyor.

Bilindiği gibi öğretmenlere Eylül ayının son haftasında eğitim öğretime hazırlık ödeneğini ödeniyor ve bu tutarlar toplu sözleşme masasında 2 sene de bir belirleniyor. Geçtiğimiz gün tamamlanan 7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde de öğretmenlere ödenecek eğitim hazırlık ödeneğinin 2 bin 300 TL olmasına karar verildi. Peki bu durumda Zamlı eğitim hazırlık ödeneği bu sene ödenecek mi?

Zamlı eğitim hazırlık ödeneği bu sene ödenecek mi?

7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşılan maddeler 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı için öğretmenlerin zamlı eğitim hazırlık ödeneğinin bu sene ödenmesi şu an için mümkün görünmüyor.

2023 Eylül ayında öğretmenlere ödenecek eğitim hazırlık ödeneğinin miktarı bir önce ki toplu sözleşme masasında bin 400 TL olarak belirlenmişti.