Yüzlerce özel okul kapanabilir! Sınıfların yarısı kilitli ve boş, öğrenci yok

Yüzlerce özel okul kapanabilir! Sınıfların yarısı kilitli ve boş, öğrenci yok
Son dönemlerde artan maliyetler ve yüksek ücretler sebebiyle kontenjanlarını dolduramayan yüzlerce özel okul kapanabilir! Sınıfların yarısı kilitli ve boş, öğrenci yok..

Son dönemlerde artan enflasyon ve buna bağlı olarak yaşanan hayat pahalılığı özel okulları da vurmaya başladı. Artan maliyetler ve yüksek ücretler sebebiyle yüzlerce özel okul kapanabilir. Kontenjanlarını dolduramayan özel okullar ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay “Türkiye genelinde özel okulların doluluk oranı yüzde 45-50. Özel okullardaki sınıfların yarısı kilitli ve boş, öğrenci yok” ifadeleri ile özel okullardaki öğrenci adetlerinin bu sene çok az olduğundan, artan maliyetlerle özel okul ücretlerinin artmasından dolayı velilerin özel okullara ilgisinin düştüğünden bahsetti.

ozelokul.jpg

Özel okulların doluluk oranı yüzde 45-50

Özel okullara karşı talebin düşmesi ile beraber devlet tarafından belirtilen en fazla %65 zammın masrafları kurtarmamasına rağmen o zammın bile yapılamadığını belirten bulunan Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay açıklamalarında “Türkiye genelinde özel okulların doluluk oranı yüzde 45-50. Özel okullardaki sınıfların yarısı kilitli ve boş, öğrenci yok” ifadelerini kullandı.