Yüzlerce öğretmen başvuru yapmıştı! MEB sonuçları açıkladı

Yüzlerce öğretmen başvuru yapmıştı! MEB sonuçları açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 10 yıl çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlik eğitimleri için başvuru yapan öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik programlarına katılım sonuçlarını duyurdu...

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ve baş öğretmenlik eğitimleri için süreç devam ediyor. Geçtiğimiz sene ilk kez yapılan eğitimler ve sınav sonrasında, bu sene uzman ve başöğretmenlik için ikinci süreç tekrardan başlıyor..

Bakanlık kadrolarında 10 yıl çalışma süresini tamamlayan yüzlerce öğretmen, bu sene ikincisi düzenlenecek olan uzman ve baş öğretmenlik eğitimlerine katılım için başvuru yapmıştı.

12562.jpg

Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Eğitim Programına Başvurular Sonuçları Açıklandı

Bakanlık yapılan bu başvuruları sonuçlarını açıkladı. Uzman ve Baş öğretmenlik eğitim programlarına katılım için başvuru yapan öğretmenlerin programlara kabul edilip edilmedikleri MEBBİS üzerinden açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapanlar, uzman öğretmenlik/başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçlarını kendi kişisel MEBBİS sayfalarından öğrenebilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı dışındaki kurumlarda görev yapanlar ise başvuru sonuçlarına http://meb.ai/x4C7DV adresinden erişilebilecekler.

“2023 Yılı Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru” doğrultusunda;

· Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre 180 saatlik eğitim 17 Temmuz 2023-08 Eylül 2023

· Başöğretmenlik Eğitim Programına göre 240 saatlik eğitim 17 Temmuz 2023-18 Eylül 2023

tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (https://www.oba.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir.