YKS sınavına girecekler dikkat! Sınav salonundan çıkma süresi değişiyor mu?

YKS sınavına girecekler dikkat! Sınav salonundan çıkma süresi değişiyor mu?

2024 YKS sınavı için hazırlıklar devam ediyor. 12.sınıf öğrencilerinin sınava odaklandığı son dönemeçte farklı detaylar merak edilmeye başlandı. Sınava girecek adayın sınav salonunda dikkat etmesi gereken kritik o detaylar..

Bu yıl YKS sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde üç farklı oturumda uygulanacak. Lise son sınıf ve mezunlar için tüm hayatı etkileyecek sınav dönemi geldi çattı. Sınava 15 günden az bir zaman kala ÖSYM sınav giriş yerlerini de açıkladı.

Adaylar AİS platformunu kullanarak YKS sınavına hangi okulda gireceğine bina, sınıf ve sıra no bilgisine erişebilecek.

Öte yandan YKS sınavına girecek adaylar sınav binasına yalnızca kimlik kartı ve sınav giriş belgesi ile alınacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi veya kimlik kartı yanında olmayan aday sınav salonuna alınmayacak.

Sınava girmeden önce kimliğini almaya unutan adaylar için sınava son 3 saat kala nöbetçi muhtarlıklar geçici kimlik kartı çıktısını almak isteyenler için hazırda bulunacak. Tüm bunların dışında adayın sınav salonunda uyması gereken bazı kurallar değişti.

Sınav Salonundan Çıkma Süresi Değişti mi?

YKS sınavına giren aday listede belirtilen sırasına yerleşerek eşyalarını yerleştirebilir. Sınav esnasında adaylar için hangi süreler yasak? ÖSYM’nin kuralına göre öğrenci sınavın ilk 90 dakikası sınav salonunu terk edemez.

Aynı şekilde sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonu dışına çıkamaz. Sınav devam ederken adayın tuvalet vb.ihtiyaçları için sınav salonunu terk etmesi de yasaktır.