YKS 'de Görevli Öğretmenlere Ödenecek Ücretler Belli Oldu

YKS 'de Görevli Öğretmenlere Ödenecek Ücretler Belli Oldu
17 - 18 Haziran tarihinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek YKS'de görevli öğretmenlere ödenecek ücretler belli oldu. İşte YKS'de gözetmen, salon başkanı ve yedek gözetmen olarak görev alan öğretmenler ödenecek ücretler..

Milyonlarca öğrencinin liseden sonra ki eğitim hayatını şekillendirecek YKS sınavı yarın ülke genelinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

ÖSYM bünyesinde yürütülen ve 3 oturum halinde düzenlenen YKS sınavında binlerce öğretmen görev alırken, merak edilen bir konuda YKS 'de Görevli Öğretmenlere Ödenecek Ücretler oldu. Peki 2023 YKS'de görev alan Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Salon Başkanına ne kadar ücret ödenecek?

YKS 'de Görevli Öğretmenlere Ödenecek Ücretler Belli Oldu

17 - 18 Haziran tarihinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek YKS'de görevli öğretmenlere ödenecek ücretler belli oldu. YKS sınavında görev alan öğretmenlere sınavdan sonra ki 3 gün sonunda ödenecek görev ücretleri aşağıdaki gibi olacak.

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda gözetmen, yedek gözetmen ve salon başkanlarına ödenen ücretler güncel olarak şu şekilde ;

Salon Başkanı : 602 TL

Gözetmen : 584 TL

Yedek Gözetmen : 438 TL

Temmuz ayından itibaren memur maaşlarına gelecek zam oranı ile birlikte, 1 Temmuz tarihinden itibaren ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda görevlilere ödenecek ücretler de zamlanacaktır.