Yeni zam teklifine göre Ocak ayı ek ders ücreti

Yeni zam teklifine göre Ocak ayı ek ders ücreti
Hükümetin memur sendikalarına teklif ettiği, 2024 yılı Ocak ayı zam teklifi sonrasında Ocak ayı ek ders ücreti netleşti. İşte yeni zam teklifine göre Ocak ayı ek ders ücreti

Yaklaşık 20 gündür devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet kanadından memurları pek memnun etmeyen bir teklifi geldi.

Hükümet 2024 Ocak ayı için memur maaşlarına yüzde 14 oranında zam, Temmuz ayı zam oranı için ise yüzde 9 oranında zam teklif etti.

Her ne kadar sendikalar bu oranlara sıcak bakmasalar da , anlaşma sağlanmaması ve konunun hakem heyetine gitmesiyle birlikte Memur maaşlarına Ocak ayında gelecek zam oranı aşağı yukarı yüzde 14 civarında olacaktır. Peki yeni zam teklifine göre Ocak ayı ek ders ücreti ne kadar olacak ?

Yeni zam teklifine göre Ocak ayı ek ders ücreti

Memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 14 oranında zam yapılmasıyla birlikte, ek ders ücreti de bu oranda zamlanacaktır. Şu anda yüzde 15 gelir vergisi diliminde olan öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 60.12 TL olmakla birlikte, bu tutar ocak ayına gelecek yüzde 14 zam ile birlikte, 68 TL civarına bunun öncesinde gelecek enflasyon farkı ile birlikte 72 TL civarında olacaktır.