Yeni müfredat taslağına kaç görüş ve öneri geri bildirildi?

Yeni müfredat taslağına kaç görüş ve öneri geri bildirildi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağı ne zaman ve hangi amaçla kamuoyunun görüşüne sunuldu? Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında, toplumun farklı kesimlerinden görüş ve öneri toplamak amacıyla kamuoyunun görüşüne sunuldu.

Yeni müfredat taslağına ne kadar görüş iletildi ve taslak kaç kez indirildi?

Yeni müfredat taslağına toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi. Ayrıca, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirilerek geniş bir ilgiyle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı bu süreçte eğitim paydaşlarından ne istedi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm eğitim paydaşlarını yeni müfredat taslağına katkı sunmaya davet etti, bu da geniş bir katılımın ve etkileşimin sağlanmasını amaçladı.

Yeni müfredat taslağı ile ilgili iletilen görüşler nasıl değerlendirilecek?

İletilen tüm görüş ve öneriler, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından dikkatlice değerlendirilecek.

Yeni müfredat ne zaman uygulanmaya başlanacak ve hangi kademeleri kapsayacak?

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak. Bu uygulama, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıfları kapsayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.