Yeni Müfredat İle İlgili Yapılan Eleştirilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Cevap Var!

Yeni Müfredat İle İlgili Yapılan Eleştirilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Cevap Var!

Yeni müfredat hakkında, katıldığı bir televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, askı süresinin kısalığı ve aceleye getirilmesi ile ilgili yapılan eleştirilere ne dedi? Kimlerin müfredatın hazırlanması sırasında yardım çağrılarına yanıt verdiğini söyledi? Müfredat kesinleşmeden kitapların basıldığına yönelik sorulan soruya ne cevap verdi? Yeni müfredatın askı süresi ne zaman sona erecek?

Yeni müfredat 26 Nisan 2024 Cuma günü öğleden sonra saatlerinde askıya çıktı. Ve buna yönelik görüş ve öneriler alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından askı süreci 1 hafta olarak belirlenmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin buna yönelik olarak yapmış olduğu açıklamada, yapılan eleştirilere çarpıcı cümlelerle yanıt verdi.

Bakan Tekin Yeni Müfredat İle İlgili Yapılan Eleştirilere Ne Cevap Verdi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen yeni müfredat ile ilgili sorulara şu şekilde yanıt verdi: "Gelen görüşlere bakacağız. Yoğun bir görüş akışı yok ise yeni müfredat sürecini tamamlamış olacağız. Yapıcı eleştirilere açığız. Ancak Yaptırmayız şeklinde yapılan eleştiri ve gelen tepkileri doğru bulmuyoruz."

Bakan Tekin sözlerine şu şekilde devam etti: "Askı süresinin aceleye getirildiğini düşünenlere serzenişim var: Katkı sunmaları için neredeyse yalvaracak duruma geldik. Buyurun gelin yapalım şeklinde çalıştık. Ama bize katkı sunmadılar. Haziran ayından itibaren bunu her ortamda dile getirdim. Kasım ayının ortasında hala çağrı, öneri ve düşünce beklediğimizi ifade ettik. Mart'ta bir kere daha söyledik. Bize yardım eden bir elin parmaklarını geçmeyecek sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, yeni müfredat kesinleşmeden ders kitaplarının basılıp basılmadığı sorusu da yöneltildi. Bakan Tekin bu bilgiyi yalanladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum