Yalçın'dan Ek Ders, ÖMK İyileştirilmesi ve Memura Bayram İkramiyesi Açıklaması

Yalçın'dan Ek Ders, ÖMK İyileştirilmesi ve Memura Bayram İkramiyesi Açıklaması
Yetkili sendika Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların talepleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, öğretmenlerin ilgilendiren ÖMK'nın iyileştirilmesi, ek ders ücretleri ve memura bayram ikramiyesi konusunda taleplerini yineledi.

Eğitim-Bir-Sen'in 7. Dönem 1. Zorunlu Organlar Toplantısı, EBS Otel Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri katıldı. Toplantıda, eğitim, sendikal hayatın sorunları, planlanan faaliyetler ve ülke gündemine ilişkin istişareler yapıldı.

Genel Başkan Ali Yalçın, açılış konuşmasında, eğitim ve eğitim çalışanlarının temel sorunlarının çözümü konusunda ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Sorunları biliyoruz. Çözüm önerilerimizi ortaya koyuyor, yetkililere iletiyor, sıkıntıların giderilmesi, beklentilerin karşılanması için çalışıyor, çaba gösteriyoruz" dedi.

Yalçın, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması, sözleşmeli personelin kadroya alınması gibi konularda verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini ve birçok sorunun çözüldüğünü ifade etti. Ayrıca, çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekerek aşağıdaki konuları sıraladı:

  1. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geliştirilmesi ve iyileştirilmesi,
  2. Toplu sözleşme kanununun değişmesi ve evrensel ilkelere göre yeniden ele alınması,
  3. Kamuda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının üç yılı aşmayacak şekilde zorunlu hale getirilmesi,
  4. Memura bayram ikramiyesi verilmesi,
  5. Kamu görevlilerinin bütün gelirlerinden emekli keseneğinin kesilmesi, sosyal güvenlikte ayrımın son bulması,
  6. Memurun çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurumun kapanması,
  7. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi,
  8. Fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemlerin hakkaniyetli hale getirilmesi,
  9. Üniversite idari personeline yer değiştirebilme imkanının verilmesi ve benzeri sorunların çözülmesi için mücadele edeceklerini belirtti.