Uzman ve Başöğretmenliğe düzenleme geliyor! Sınav şartı kalkıyor, yıl şartı düşüyor

Uzman ve Başöğretmenliğe düzenleme geliyor! Sınav şartı kalkıyor, yıl şartı düşüyor
Bir süredir gündemi meşgul eden uzman ve başöğretmenlik kariyer sistemine düzenleme yolda. Yapılacak düzenleme ile birlikte uzman ve baş öğretmenlik için sınav şartı kalkarken, bekleme yıl şartı ise düşüyor. İşte detaylar..

Öğretmenleri yakından ilgilendiren ve bir takım mali haklar sağlayan uzman ve başöğretmenliğe düzenleme yolda.

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmen kariyer sisteminde bir takım değişiklikler yapılacağını ve bekleme sürelerinin revize edileceğini duyurmuştu.

Özer'den sonra Bakanlık koltuğuna geçen Yusuf Tekin'de aynı şekilde Mahmut Özer'in duyurduğu bekleme sürelerinde değişiklik yapılacağını bunun yanı sıra, sınavdan farklı bir sistem ile uzman ve başöğretmenlik kariyer yolunu öğretmenlere açacaklarını belirtti. Peki uzman ve başöğretmenlik kariyer sistemi ile ilgili son dakika gelişmeleri neler? Başöğretmen olmak için hangi şartlar gerekli? Kaç yıl sonra başöğretmen olunabilir? Detaylar haberimizde…

Uzman ve Başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler geliyor. İşte Yusuf Tekin açıklamaları ve son dakika gelişmeleri haberimizde…

Uzman ve Başöğretmenlikte Yönetmelik Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gelmesiyle beraber eski Bakan Mahmut Özer’in birçok sözü havada kaldı. Eski Bakan başöğretmenlikle ilgili bazı değişimlerin yaşanacağını söylemişti. Ancak Bakan değişikliği sonucunda gözler Yusuf Tekin’e çevrildi. Öğretmen Odası buluşmalarında öğretmenlerin taleplerini ve şikayetlerini dinliyor. Bakan Tekin uzman öğretmenlik ile ilgili meselelerin çözüleceğini söz verdi. İşte Başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler;

  • Uzman ve Başöğretmenlikte sınav şartı kalkıyor,
  • Uzman ve Başöğretmenlikte yıl şartı düşüyor,
  • Ücretli öğretmenlikte geçen süre başöğretmenlikte sayılacak.

Uzman ve Başöğretmen Olmak İçin Neler Gerekli?

  1. Öğretmen olmak: Eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmen (okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları dâhil) olmak.
  2. Kıdem: Uzman öğretmenlik için öğretmenlikte 10 yıl, başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte 10 yıl kıdeme sahip olmak.
  3. Disiplin: Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak.
  4. Eğitim: Uzman öğretmenlik için 180 saat, başöğretmenlik için 240 saat eğitim almış olmak.
  5. Mesleki gelişim çalışması: Uzman öğretmen ve başöğretmenlik için öngörülen mesleki gelişim çalışmalarını yapmış olmak.
  6. Sınav: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için düzenlenen sınavda 70 ve üzeri puan almak.
  7. Sınavdan muafiyet: Uzman öğretmenlik için yüksek lisans eğitimini, başöğretmenlik için doktora eğitimini tamamlamış olmak.