Uzman Öğretmenlikte 5 yıl bekleme süresi bu sene yetişecek

Uzman Öğretmenlikte 5 yıl bekleme süresi bu sene yetişecek
Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik kariyer basamağına geçiş için öğretmenlerden aranan 10 yıl şartının 5 yıla düşmesi bu seneye yetişecek mi? İşte detaylar..

Binlerce öğretmenler uzman öğretmenlikte 10 yıl şartının 5 yıla düşmesini beklerken, somut olarak herhangi bir adım atılmadı. Peki seçim öncesi verilen Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik kariyer basamağına geçiş için öğretmenlerden aranan 10 yıl şartının 5 yıla düşmesi müjdesi bu seneye yetişecek mi?

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer, seçim öncesi verdiği müjdede, uzman öğretmenlik kariyer basamağına geçiş için öğretmenlerin beklediği 10 yıl şartının 5 yıla düşeceğini açıklamıştı. Bu düzenleme için seçimden sonrasında işaret etmişti.Bilindiği gibi uzman öğretmenlikte 10 yıl şartının 5 yıla düşmesi için gerekli düzenlemenin meclisten geçmesi gerekiyor. Yeni meclis ise geçtiğimiz günlerde toplantı ve Milletvekilleri tek tek yemin etti.

Gelen kulis bilgilerine göre meclisin gündeminde ki ilk konu temmuz ayı memur maaş zamları düzenlemesi olacak. Temmuz ayı memur maaş zammı düzenlemesini meclisten jet hızıyla geçmesinden sonra ki diğer düzenleme ise öğretmenlerin kariyer basamakları düzenlemesi olacak.

Uzman ve başöğretmenlik kariyer basamaklarında ki yapılacak düzenleme ile uzman öğretmenlikte bekleme süresinin 10 yıldan 5 yıla düşmesi bekleniyor. Bu düzenlemenin yaz aylarında meclisten geçmesi bekleniyor.

Düzenlemenin meclisten geçmesiyle birlikte, muhtemelen Milli Eğitim Bakanlığı seçim öncesi öğretmenlere verilen sözün yerine getirilebilmesi için uzman öğretmenlik için yaz ayları sonuna doğru tekrardan başvuru toplayacaktır.