Uzman Öğretmenlik ile İlgili son gelişme

Uzman Öğretmenlik ile İlgili son gelişme
Bu yıl ikincisi yapılacak uzman öğretmenlik sınavı süreci devam ediyor. Binlerce öğretmen, Kasım ayında yapılacak uzman öğretmenlik sınavı öncesinde ÖBA üzerinden içerikleri izlemeye devam ederken, uzman öğretmenlik ile ilgili olarak son gelişme yaşandı..

Ocak ayında hayata geçirilen öğretmenlik meslek kariyeri yönetmeliği ile birlikte, Kasım ayında ki sınavı başarı ile tamamlayan 600 bin öğretmen uzman öğretmenlik kariyerine geçmişti.

Bu yıl ikincisi yapılacak olan uzman öğretmenlik sınavın süreci devam ediyor. Binlerce öğretmen, Kasım ayında yapılacak uzman öğretmen sınavı öncesinde ÖBA üzerinden içerikleri izlemeye devam ederken, uzman öğretmenlik ile ilgili olarak son gelişme yaşandı.

mebhaberici.jpg

Uzman Öğretmenlik ile İlgili son gelişme

MEB tarafından yapılan uzmanlık sınavına öğretmenlerden yoğun itiraz gelirken, bu durum öğretmenler odası sohbetlerinde Bakan Yusuf Tekin'e de soruldu. Bakan Tekin öğretmenlerden gelen uzmanlık kariyerine ilişkin soruları ve eleştirileri dinledikten sonra, uzman öğretmenlik ile ilgili düzenlemenin en kısa zamanda yapılacağını aktardı..

Yeni düzenlemede 4 ana başlıkta değişikliğin olması bekleniyor bunlar şu şekilde;

  1. Uzman öğretmenlik / Başöğretmenlik sınav şartının kaldırılması,
  2. Uzman öğretmenlikte yıl şartı sayısının düşürülmesi,
  3. Başöğretmenlikte yıl şartı sayısının düşürülmesi,
  4. Ücretli öğretmenlikte geçen sürenin uzmanlıkta sayılması