Uzman Öğretmenlik için kritik gün! ÖMK iptal edilebilir

Uzman Öğretmenlik için kritik gün! ÖMK iptal edilebilir
Uzman ve başöğretmenlik kariyer basamaklarının yer aldığı ÖMK'nın bazı maddelerinin iptali ile ilgili açılan davada yarın kritik gün. Anayasa Mahkemesi Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikaların temsilcilerini dinleyecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan iptal davasında, yarın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklamalar yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikalar yer alacak.

Yüksek Mahkeme, CHP'nin 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki belirli hükümlerin iptali talebiyle yaptığı başvuruya ilişkin olarak bakanlık ve sendikaların sözlü açıklama yapmasını yarınki Genel Kurul toplantısında ele alacak.

Bu doğrultuda, yarın Milli Eğitim Bakanı veya ilgili bakanlık yetkilileri ile en yüksek üyeliğe sahip 3 sendikanın temsilcileri, iptal talebiyle ilgili olarak Yüksek Mahkeme'de sözlü açıklamalarını yapacak.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bakanlık ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir tarihte kanunun iptal talebini esaslı bir şekilde görüşerek karar verecektir.

İptal talep edilen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama süreçlerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler bulunmaktadır.