Uzman Öğretmenlik Düzenlemesi Meclise Ne Zaman Gelecek?

Uzman Öğretmenlik Düzenlemesi Meclise Ne Zaman Gelecek?
Milli Eski Bakanı Mahmut Özer'in açıkladığı uzman öğretmenlik için bekleme süresinin 5 yıla düşmesi düzenlemesi meclise ne zaman gelecek? İşte detaylar..

Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık koltuğundan kalkmadan kısa bir süre önce binlerce öğretmene müjde vermişti.

Özer, öğretmenlerin kariyer yönetmeliğinde yapılacak düzenleme ile, uzman öğretmenliğe başvuru için çalışılması gereken 10 yıl sürenin 5 yıla çekileceğini açıklamış ve yasal düzenleme için seçim sonrasında işaret etmişti.

Seçim öncesinde verilen bu müjde, şimdi hayata geçmeyi bekliyor. Öğretmenler bir an evvel eski bakan Özer tarafından verilen uzman öğretmenliğin 5 yıla düşmesi müjdesini içeren yeni düzenlemenin şu an ki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafında gündeme alınması bekleniyor.

Uzman öğretmenlikte bekleme süresinin 5 yıla çekilmesi düzenlemesinin hayata geçmesi için Öğretmenlerin Kariyer Basamakları ile ilgili yasanın TBMM'de değiştirilmesi gerekiyor. Öte yandan TBMM'nin önümüzde ki hafta Salı günü çalışmalara başlaması beklenirken, memur maaş zamları gibi önemli düzenlemelerin ardından uzman öğretmenlik düzenlemesini meclise gelmesi muhtemel görünüyor.