Uzman öğretmenliğe yeni düzenleme yolda!

Uzman öğretmenliğe yeni düzenleme yolda!
Meclisin açılmasıyla birlikte uzman öğretmenliğe düzenleme gelecek. Uzman öğretmenlik için bekleme süreci düşürülürken, ücretli öğretmenlikte geçen süreler bekleme süresi olarak kabul edilecek..

MEB tarafından geçtiğimiz sene hayata geçirilen ÖMK ile birlikte binlerce öğretmene uzman ve başöğretmenlik kariyer yolu açılmıştı. uzman öğretmen olabilmek için 10 yıl şartı, baş öğretmen olabilmek için ise uzman öğretmen olarak 10 yıl çalışma şartı koşuldu.

Ardından alınan eğitimler sonunda yapılan sınavda 70 üzeri alan öğretmenlere uzmanlık ve baş öğretmenlik kariyeri verildi. Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görevden ayrılmadan kısa bir süre önce, uzman ve baş öğretmenlik te bekleme sürelerinin düşürüleceği bilgisini vermişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görevden ayrıldıktan sonra, öğretmenlere uzman öğretmenlik konusunda verdiği sözler yerine getirilmemiştir.

Sonrasında yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin görüşlerini dinlemiş ve uzman öğretmenlik sisteminin geliştirileceğini taahhüt etmiştir. Ücretli öğretmenlik süresinin uzman öğretmenlikte dikkate alınacağına dair açıklamalarda bulundu..

Tekin yaptığı açıklamada, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için aranan 10 yıllık görev süresinin 5 yıla düşürülmesi gibi yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceği ifade etti. Bakan Tekin'in de ifade ettiği gibi sürelerin düşürülmesi ve diğer düzenlemeler için, ÖMK'nın mecliste güncellenmesi gerekiyor. O sebeple meclisin açılmasıyla birlikte ÖMK'da ki düzenlemeler için mecliste çalışmalar başlayacak.