Üniversitelerde yüz yüze eğitime geri dönülüyor. İşte detaylar!

Üniversitelerde yüz yüze eğitime geri dönülüyor. İşte detaylar!
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar üniversite öğrencileri için son dakika açıklaması yaptı. Yüz yüze eğitim için gerekli düzenlemeleri yapıldığına dair bilgi verildi.

Yüz yüze eğitim ile ilgili yeni kararlar alındığını dile getiren Özvar kararın detayları ile ilgili bilgileri öğrenciler ile paylaştı. Peki üniversite öğrencileri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Üniversite öğrencileri için son dakika açıklaması...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve diğer illerimizde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından milyonlarca evsiz vatandaşlar için yurtlarını boşaltan öğrenciler bilindiği üzere online eğitime geçmişti. Online eğitim duyurusu ile birlikte yüz yüze eğitimin Nisan ayında başlayacağı ile ilgili bilgi verilmişti. Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimde son durumun ne olduğunu merak ediyor.

Üniversite öğrencileri yetkilerden gelecek açıklamayı heyecanla beklerken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. YÖK başkanı tarafından yapılan açıklama ile birlikte üniversite senatoları da toplanarak uygulama ile ilgili detayları öğrencilere aktardı. Bazı üniversiteler bir yandan uzaktan eğitime devam edebileceği gibi bir yandan da isteyen öğrenci devam şartı olmadan yüz yüze eğitime geçebileceği düzenlemeler ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Üniversite yüz yüze eğitime ne zaman geçecek?

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre üniversiteler, yüz yüze eğitim ile birlikte uzaktan eğitim imkanından da yararlanabileceği hibrit öğretim seçeneğinin farklı şekillerde hayata geçirecek düzenleme yapıldı. Pek çok üniversite, Covid-19 salgın dönemlerinde hibrit eğitim için sınıflara kurdukları teknolojik alt yapıyı kullanabilecek.

Bu şekilde, öğretim üyeleri, sınıflarda yer alan akıllı tahtalara entegre edilmiş kamera, mikrofon ve diğer uzaktan eğitim alt yapı teknolojileri aracılığı ile öğrencilere hem uzaktan eğitimi hem de yüz yüze eğitimi eş zamanlı sunabilme imkanı olacak.

Ayrıca YÖK tarafından alınan kararlar kapsamında, bahar dönemindeki ara sınavlar ve özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç uzaktan eğitim ile çevrim içi gerçekleşecek. Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ne zaman ve hangi şartlar altında yapılacağı ile ilgili bilgilere üniversitelerin yetkili kurulları tarafından karar verilecek.